PVC KONSTRUKCIJE

PVC konstrukcije

PVC KONSTRUKCIJE

PVC je skraćenica za polivinil-hlorid i predstavlja moderan, veštački, termoplastični materijal. Dobija se kao kombinacija 43% nafte i 57% sirovine soli. PVC je najviše zastupljen u građevinarstvu. Čak 85% proizvedenog PVC koristi se baš u ovoj oblasti. Jedan od najverovatnijih razloga je njegova dugovečnost, koja se procenjuje i na nakoliko decenija. PVC je materijal koji je otporan na koroziju, rđu, vlagu, mehaničke udarce, abrazivna sredstva i zbog toga je našao veliku primenu u savremenom svetu. 

PVC stolariju karakteriše nizak koeficijent propustljivosti toplote što joj daje prednost u odnosu na druge vrste stolarije. Na ovaj način značajno se mogu smanjiti računi za grejanje, odnosno hlađenje prostorija. Ušteda zavisi od izbora koeficijenata propustivosti, ali i vrste stakla koja će se ugraditi jer su to dva osnovna parametra za dobijanje dobrog rezultata.

PROZORSKI SISTEM: 8000

Prozorski sistem 8000 predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta. Idealan je za stambene višespratne objekte. Jedan je od najzastupljenijih sistema.

PROZORSKI SISTEM: 9000

Prozorski sistem 9000 je savremeni sistem sa visokim stepenom energetske efikasnosti. Pruža veliku mogućnost kombinovanja boja, termike, statike, bezbednosti i svih drugih parametara za dobijanje krajnjeg proizvoda visokog kvaliteta. Adekvatan i za potrebe pasivnih kuća.

LINEAR

Najnoviji i ekskluzivni proizvod. Svestranost sistema upotpunjuje pravolinijski dizajn, prateći tako minimalistički trend moderne arhitekture, dok ostalim osobinama funkcije podiže standard u pogledu PVC stolarije.

VRATA SISTEM: STANDARD

Odličan odnos cene i kvaliteta. Dobar koeficijent termoizolacije i bezbednost.

VRATA SISTEM: PANEL

Sa dubinom ugradnje od 82,5 mm i modernom tehnologijom, ova serija predstavlja ekskluzivni sistem vrata i obezbeđuje odličan spoj estetike, termoizolacije i bezbednosti.

KLIZNI SISTEM

Novi klizni sistem kombinuje udobnost kliznih elemenata u iskorišćenju celokupnog prostora.

PODIZNO-KLIZNI SISTEM

Spoj savršene izolacije, iskorišćenja prostora i modernog dizajna.

KUBUS

Novi dizajn za PVC prozore u arhitekturi. Zahvaljujući tehnologiji skrivenog krila raspolaže staklom velike površine.
PVC konstrukcije
statika-ventilacija-bezbednost

STATIKA

Prilikom konstruisanja proizvoda vodi se računa o stabilnosti profila. U skladu sa tim, dimenzija glavne komora je dovoljno velika za stabilno, čelično ojačanje i rezultat toga je adekvatno ojačanje koje daje stabilnost profilu. Na taj način omogućena je izrada velikih elemenata gde naši PVC prozori mogu odgovoriti svakom zahtevu kupcu. 

VENTILACIJA

Otvaranjem prozora dolazi do velikog gubitka toplotne energije, stoga nudimo inovativne ventilacijske sisteme.
Automatski sistem provetravanja GECCO sprečava stvaranje plesni u špaletni prozora. Normalan položaj klapne je otvoren, svež vazduh slobodno struji i ulazi u prostoriju, a takođe prilikom jakog vetra klapne se automatski zatvaraju. Ovaj sistem ima dodatnu opremu u vidu filtera za prašinu i mrežicu protiv insekata, takođe može posedovati i dodatnu zvučnu izolaciju i zaštitu od kiše. Prednosti ovog sistema su: optimalan protok vazduha, minimalan gubitak energije, nemogućnost pogrešnog rukovanja, visoka toplotna i zvučna izolacija, sprečavanje stvaranja plesni i činjenica da je tih i bez zvukova.

SIGURNOST

Sa našim sistemima profila može se postići visoka protivprovalna zaštita za objekte. U zavisnosti od potreba kupca stolariju možemo opremiti klasom otpora WK1 i WK2.

Klasa otpora WK1:

  • Osnovna zaštita od mogućih pokušaja provale
  • Za prozore i balkonska vrata na spratu
  • Protiv pokušaja provale upotrebom telesne snage kao što su udarac nogom ili guranje ramenom

Klasa otpora WK2:

  • Zaštita od pokušaja provale
  • Za prozore u prizemlju ili podrumu
  • Protiv pokušaja provale jednostavnim alatima kao što su veliki šrafciger, klješta ili pajser
/** tawk.to cahtbot **/