OKOV

okov

OKOV

Doprinos kvalitetnom proizvodu pored profila i stakla, donosi i okov. Veoma je bitan segment gotovog proizvoda nezavisno da li je u pitanju aluminijumski ili PVC. Njime se postiže sigurnost, trajnost i što je najbitnije, energetska efikasnost jer proizvod čiji okov kvalitetno funkcioniše ostvaruje i kvalitetno dihtovanje, a samim tim i uštedu. Osnovna podela okova je na one koji se koriste za PVC žleb (koristi se kod proizvodnje PVC i jednim delom kod aluminijumske stolarije) i one koji se koriste za EURO žleb (koriste se kod aluminijumske stolarije). PVC i EURO žleb su univerzalni pojmovi, što znači da postoji mogućnost uparivanja raznih proizvođača profila, sa raznim okovima. Postoje i okovi za koje je karakteristično da se koriste samo kod jedne vrste profila.

PVC ŽLEB

STANDARD – WINKHAUS PRO PILOT

Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Ovaj okov predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta.

SIGURNOSNI – WINKHOUSE ACTIVE PILOT

Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Povećan stepen sigurnosti sa još dosta naprednih izmena u odnosu na standard.

SKRIVEN – SELECT

Karakterističan po tome što mu se ne vide šarke. Svi elementi osim ručice su skriveni i ne vide se.

PARALELNO OTVARANJE – PADK

Najnoviji proizvod koji pruža poseban komfor. Pored dosadašnjeg okretnog i nagibnog otvaranja prozora ili kip otvaranja postoji mogućnost paralelnog otvaranja kod kog se celo krilo odvoji od prozora po celom obimu. Ventilacija vazduha je kvalitetnija i neuporedivo brža, a samim tim i sa manje energetskih gubitaka.
pvc žleb

EURO ŽLEB

Mogućnost kombinovanja okretnog i nagibnog otvaranja. Kombinovanjem elemenata kao što su: boja, oblik i način otvaranja, pruža se velika mogućnost pri odabiru okova za vašu stolariju. Neki od njih su: paleta boja vidljivih elemenata, boja i oblik ručice, načini zatvaranja pomoćnih elemenata, odabir okova namenjenih osobama sa invaliditetom i slično.

OTKLOPNO KLIZNI SISTEM​

Predstavlja specijalan okov koji se kombinuje sa svim vrstama stolarije. Karakterističan je po načinu otvaranja, koji je na prvom mestu praktičan zbog toga što otvarajući deo kliza i ne zauzima dodatni prostor. Ima mogućnost “kipovanja”, kao i paralelnog otvaranja u službi dobrog provetravanja prostorije. Nema ograničenja kod kvaliteta dihtovanja kao klasični klizni sistemi jer se dihtovanje ostvaruje sa gumenim kederima, a ne sa četkicama koje ipak prave određene gubitke. Ima mogućnost izrade velikih otvora, pa je samim tim zastupljen na mestima gde se traži transparentnost.

OTKLOPNO KLIZNI SISTEM
ulazna vrata

ULAZNA VRATA

Ulazna vrata čine lice vašeg objekta, a pored estetskog dela, vrata moraju imati dobre sigurnosne karakteristike. 

Okov za vrata predstavlja vrlo bitnu stavku pri odabiru ulaznih ili pregradnih vrata. Možemo ga podeliti u nekoliko segmenata:

IZGLED

Mogućnost odabira boja i izgleda vidljivih elemenata (kvalitet završne obrade): kvaka, rukohvat, šarka, rozetna, špijunka. Sve navedene stavke su promenljiva kategorija i zavise od sredstava i ukusa kupca, kao i od preporuke za to obučenih lica.

LAKOĆA UPRAVLJANJA

Biometrijski način zaključavanja – otiskom prsta senzor prepoznaje osobu i vrši otključavanje, odnosno zaključavanje vrata. Postoji mogućnost konekcije na smart sistem čime se kontrola ulaska u objekat može daljinski kontrolisati.

BEZBEDNOST

Šarke za vrata pored osnovne funkcije otvaranja svojim tehničkim karakteristikama utiču i na bezbednost proizvoda. Protivprovalna brava direktno utiče na stepen bezbednosti proizvoda i objekata. Može biti sa tri ili pet tačaka zatvaranja i zabravljivanja. Cilindar za vrata se dosta može razlikovati po svom kvalitetu, pa samim tim nudimo nekoliko opcija u odabiru broja tačaka zaključavanja, kao i odabiru cilindra.

DODATNA SIGURNOST

U slučaju da vam je potreban visok stepen sigurnosti, kombinovanjem adekvatnog profila sa specijalnim okovima I čeličnim neprobojnim pločama možemo ponuditi i proizvod sa visokim stepenom sigurnosti.
Za komercijalne objekte nudimo elektro (interfonske) brave, rukohvate najrazličitijih oblika (mogućnost izrade po vašem nacrtu), „RUKE“ za automatsko otvaranje i još mnogo savremenih i praktičnih stvari namenjenih najrazličitijim potrebama modernog društva.

/** tawk.to cahtbot **/