STAKLENE I VENTILISANE FASADE

STAKLENE I VENTILISANE FASADE

Nezaobilazni deo današnjeg građevinarstva su fasade od stakla, kompozitnih materijala i kamenih ploča. Pored vizuelnog izgleda takvi objekti su energetski efikasni koliko i same zidane površine sa izolacijom. Ventilisani delovi fasade vazdušnim slojem stvaraju dodatnu termiku, akustiku kao i provetravanje. Pored reprezentativnih poslovnih objekata sve su više dominantne i na stambenim objektima savremene arhitekture.

STRUKTURALNA FASADA

Transparentne staklene površine sa tankim linijama na prekidima staklenih površina.

POLUSTRUKTURALNA FASADA

Staklene površine sa izraženijim staklenim podelama.

ELEMENT FASADA

Modularni fasadni sistem koncipiran da se kompletan modul završi u proizvodnji, a nakon toga se montira na objektu. Pogodan je za objekte na kojim brza montaža igra ključnu ulogu.

KERAMIČKE / KAMENE PLOČE

Predstavljaju fasade kojima je završna obrada granitna ploča ili prirodni kamen. Time dobijamo spoj tradicionalnog i kvalitetnog. U zavisnosti od kvaliteta i debljine kamena cene mogu biti dosta veće od Alubond fasade i kompozitnih ploča.

KOMPOZITNE PLOČE

Jedan od najzastupljenijih modela ventilisane fasade. Pored raznovrsnosti materijala odlikuje ih i dugotrajnost, kao i otpornost na najrazličitije vremenske uslove. Razlika u odnosu na Alubond je u tome što dosta verno može vizuelno prikazati izgled prirodnih materijala.

ALUBOND FASADA

Sastoji se od dva sloja aluminijumskog lima između kojih je polietilenska masa. Osim raznovrsnosti boja i dekora, postoji i mogućnost izvođenja najrazličitijih oblika, lukova, kosina itd.
Staklene i ventilisane fasade
/** tawk.to cahtbot **/